Did you miss something? Keep Reading

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

10 χρόνια Κυριακούπολη _ Ο αστροναύτης_ Διαγωνισμός_ κάλεσμα καλλιτεχνών

 Φίλοι και φίλες, Κυριακουπολίτες και Κυριακουπολίτισες,

Το εκπαιδευτικό ιστολόγιο " Κυριακούπολη", φέτος το καλοκαίρι γιορτάζει τα 10 του χρόνια. Όμως η Κυριακούπολη δεν είναι για εμένα ένα απλό ιστολόγιο. Είναι ένας κόσμος φαντασίας, παιχνιδιού, γνώσης και ανακάλυψης, είναι η παιδική και η εφηβική μου ηλικία. 

Πριν 10 χρόνια ακριβώς, στα 14 μου χρόνια, αποφάσισα αυτόν τον κόσμο να τον μοιραστώ μαζί σας, να δημιουργήσω ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον, μοιράσματος, τέχνης και γνώσης. Μαζί με την Κυριακούπολη αλλα και μαζί με εσάς, μεγάλωσα, ωρίμασα ως καλλιτέχνης, ως εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος.

Η Κυριακούπολη ξεκίνησε με τον εξής στόχο,  να εμπνεύσω και να δώσω ένα έναυσμα σε μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με την εκπαιδευτική πλευρα του διαδικτύου. Να συλλέξω σε έναν χώρο όλα αυτά που με κάνουν χαρούμενη αλλα και να συνδεθώ με ανθρώπους που και εκείνοι ψάχνουν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή.

Όλοι οι άνθρωποι μεταξύ μας είμαστε ταυτοχρόνως τόσο διαφορετικοί αλλα και τόσο ίδιοι. Χαιρόμαστε την Κυριακή μας, την ημέρα που ξεκουραζόμαστε, θα μπορούσαμε ίσως να πούμε οτι είναι κατι που μοιραζόμαστε οικουμενικός. Άλλωστε, Κυριακή είναι και η ημέρα αφιερωμένη στον Θεό Πατέρα μας, στον Δημιουργό μας.

Δίχως να σας κουράζω άλλο, ορμώμενη απο την φαντασία των παιδιών, και τον παρορμητισμό τους, έγραψα το τραγούδι " ο αστροναύτης". Ένα τραγούδι που αναφέρεται σε όλα εκείνα τα "όταν μεγαλώσω θα γίνω σπουδαίος/α , θα γίνω ζωγράφος, τραγουδιστής, ποδοσφαιριστής, ο/η καλύτερος σε όλα, θα γίνω αστροναύτης...", και που η πατίνα του χρόνου σιγά σιγά τα σκεπάζει, τα νανουρίζει και τα αποκοιμίζει στην κούνια του "δεν μπορείς να το κάνεις αυτό", "αυτό το επάγγελμα δεν έχει μελλον", κτλ κτλ.

Γονείς και εκπαιδευτικοί, σας προτείνω να το δείτε ως εκπαιδευτικό εργαλείο . Συζητείστε με τα παιδιά σας για τα όνειρα τους, και καθώς μεγαλώνουν παρατηρείστε τον τρόπο που αυτά μεταβάλλονται. Τι χάνεται; Τι διατηρείτε; Που οφείλεται αυτό ; Που πηγαίνουν τα όνειρα μάς όταν δεν πραγματοποιούνται;

και τώρα,

Η ώρα του διαγωνισμού...

Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες, ξυπνήστε τα εργαλεία σας και ξεκινήστε δουλειά. 

Ελάτε να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα video για να "ντύσει" το τραγούδι του Αστροναύτη. Ζωγραφίστε τι θέλετε ή τι θα θέλατε να είχατε καταφέρει στο μέλλον όπως το φανταζοσασταν παιδιά. 

Μην ξεχάσετε να στείλετε τις συμμετοχές σας (ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο, ηλικία και email ), στα social media της Κυριακούπολης (facabook and instagram)

 ή στο email kyriakoupoliblog@hotmail.com



Σας Ευχαριστώ όλους για την στήριξη σας και εύχομαι να είμαστε όλοι πάντα υγιής και δημιουργικοί, με αγάπη και ενδιαφέρον αληθινό για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου