Did you miss something? Keep Reading

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Γίνε εσύ η αλλαγή

 Αποτέλεσμα εικόνας για γινε εσυ η αλλαγη που θεσ να δεισ στον κοσμο

Με αφορμη τα 4α γεννέθλια της Κυριακούπολης αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο σχετικά με ένα επίκαιρο θέμα που πιστεύω οτι μας αφορά όλους και καλό είναι να μας προβληματίσει.


Σίγουρα έχετε ακούσει την πολυσύχναστη φράση του Γκάντυ "Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δείς στον κόσμο". 

 Όλοι την έχουμε ακούσει και όλοι την έχουμε εκφωνήσει φωναχτά. Σκεφτήκαμε όμως ποτε να την δοκιμάσουμε στην πράξη ή να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοει???



Πριν 6 χρόνια περίπου ήταν η δική μου πρώτη επαφή με αυτη τη φράση και στάση ζωής, απο  μια καθηγήτρια μου , χάρη στην οποία συνειδητοποίησα ποσο σημαντικό είναι στο μονοπάτι της ζωής να παραμείνεις ο ευατός σου. 

Να διατηρήσεις τις καλές σου αξίες αναλλοίωτες και ανεπηρέαστες απο τις άσχημες πτυχές που δυστυχώς έχουμε.Το θέμα είναι να αρχίσουμε την αλλαγή του κόσμου μας ΤΩΡΑ και οχι να καθόμαστε και να μοιρολατρούμε για το γεγονός οτι είμαστε καταδικασμένοι σε έναν απάνθρωπο κόσμο που δεν μπορει να αλλάξει με τίποτα ένα περιβάλλον εχθρικό και πολεμοχαρή.  

ΛΆΘΟΣ! Εαν εσύ που αυτη τη στιγμη διαβάζεις αυτα που γράφω, είσαι έτοιμος να αλλάξεις σκέψη και οπτική γωνία, κατευθυνόμενη προς το φώς, τοτε θα σε παρακαλούσα να ξεκινήσεις ευθύς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.\


Τι και αν είσαι ευγενική ψυχή αλλα παρασύρεσαι απο τους αθυρόστομους φίλους σου.

Τι και αν πιστεύεις σε υψηλά ιδανικά αλλα δεν τα τηρείς επειδή οι "άλλοι" σε χλευάζουν

Τι και αν έχεις κάτι όμορφο να προσφέρεις στον κόσμο αλλα δειλιάζεις γιατι είσαι σίγουρος οτι οι υπόλοιποι δεν θα σε καταλάβουν..

γιατι να παρασύρεσαι εσύ απο τους "άλλους" και να μην παρασυρθούν οι άλλοι απο εσένα?


Μην αλλάζεις λοιπον φίλε μου , μην μετατρέψεις το χαμόγελό σου σε ένα πικραμένο στόμα που βγάζει μόνο μίσος και φωτιά μόνο και μόνο για να ενταχθείς καπου και να νιώσεις οικεία. Οικεία θα νιώσεις όταν καταφέρεις να προσανατολίσεις και τους υπόλοιπους σε κατι καλύτερο. Επειδη δεν ειχαν την τύχη να γνωρίσουν το φως δεν σημαίνει οτι δεν αξίζουν να το δουν ποτε! Τα μάτια τους μπορεί να είναι στο σκοτάδι αλλα είναι εκει...και περιμένουν να φωτιστούν. Δώσε λοιπον λίγο απο το φώς σου...αξίζει η θυσία..αξίζει να δεις τον κόσμο μας όπως τον έχεις φανταστεί, όπως τον έχουμε φανταστεί...

Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο...

τι περιμένεις?

Εαν αλλάξω εγώ προς το καλύτερο, εαν αλλάξεις και εσύ,τότε σημαίνει πως θα αλλάξουμε όλοι τελικά σε κάτι που ακόμα δεν μπορούμε να φανταστούμε...σε αληθινους Ανθρώπους....


Σχετική εικόνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου