Did you miss something? Keep Reading

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ο Κινηματογραφικος φακός του Φεβρουαρίου

 Αγαπημένοι Κυριακούπολιτες και Κυριακουπολιτισες,

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω 3 εξαιρετικές κατά την άποψή μου ταινίες, τις οποίες είδα μέσα στον μήνα Φεβρουάριο. 

Θεωρώ ότι είναι και οι 3 ιδανικές για οικογένειες αλλά και νέους ανθρώπους που βρίσκονται σε μια αναζήτηση.

1. Deux moi (2019) _ someone somewhere


Σε σκηνοθεσία του Cedric Klapisch. 

Η ταινία ξεκινάει ως εξής, 2 νέα παιδιά ο Ρεμύ και η Μέλανί, ζουν στο Παρίσι σε διπλανές πολυκατοικίες. Έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στη γειτονία, κάνοντας τα ψώνια τους ή πηγαίνοντας στις δουλειές τους, δίχως όμως να προσέξουν πραγματικά ο ενας τον αλλον και να ανταλλάξουν ένα βλέμμα ή μια κουβέντα. 

Καθ'ολη τη διάρκεια της ταινίας, ο θεατής γίνεται μέτοχος της ζωης αυτών των 2 ανθρώπων και παρατηρεί πως οι καθημερινότητες τους συνυπάρχουν ενώ οι ίδιοι πρωταγωνιστές το αγνοούν. 

Ο σκηνοθετικός φακός αλλά και η αισθητική του δρώντα χώρου προσωπικά λειτούργησαν θετικά στην εσωτερική μου διάθεση καθώς παρακολουθούσα την ταινία χωρίς να νιώσω πλήξη  ούτε ένα λεπτό (κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά όταν παρακολουθώ μια ταινία) , αρκετές φορές να συγκινηθώ και να ταυτιστω  με την εξέλιξη των πραγμάτων και τους ήρωες αλλά και στο τέλος να ευχαριστηθώ στο σύνολο το κλείσιμο της υπεροχης αυτής ιστορίας. 

Σας προτρέπω να τη δείτε καθώς θίγει πολλά κοινωνικά ζητήματα τα οποία απασχολούν όλους τους νέους ανθρώπους όπως ζητήματα, εργασίας, οικονομικής και ψυχολογικής επιβίωσης σε μια ξένη πολη/χώρα, μακριά από τους κοντινούς σου ανθρώπους, τον έρωτα, τη συντροφικότητα, την αγάπη, και πολλά ακόμη. 

Το soundtrack της ταινίας με συγκινησε και με ενέπνευσε με τον ρομαντισμό τους και τα έχω κατεβάσει ήδη στο κινητό μου 😁 θα τα βρείτε όλα εδώ. 

https://m.youtube.com/playlist?list=PLuF78wm0RiGaNu6eNlkxKES5ulZuIZL-q

2. Are you there God? It's me Margaret (2023)


Σε σκηνοθεσία της Kelly Fremont Craig, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1970της judy Blume .

Η ταινία διαδραματίζεται το 1970  με κεντρική ηρωίδα την 11χρονη Margaret, ενα προεφηβο κοριτσι της Στ'δημοτικου η οποία διαμένει στην Νέα Υόρκη με τους γονεις της. Στην τελευταία της χρόνια στο δημοτικό, η οικογένεια μετακομίζει στο new jersey, και η ζωη της αλλάζει. Το κορίτσι στοχαζεται και βιώνει τις αλλαγές της εφηβειας, της ανακάλυψης του εαυτού της, των θρησκευτικών και προσωπικών  της αντιληψεων και αναζητήσεων, την σχέση της με την οικογένεια της, τον κόσμο γύρω της αλλα και το νόημα της φιλίας. 

Με έναν αξιαγάπητα κωμικό τρόπο όλα αυτά καταφέρνει η σκηνοθέτης να τα παρουσιάσει στον θεατή κοιτάζοντας μέσα απο ένα πρίσμα γοητευτικό και νοσταλγικό , τόσο χιουμοριστικο όσο και σοβαρό ταυτόχρονα χωρίς να χάνουν την αξία και το νόημα τους. 

Θα έλεγα ότι είναι μια ταινία για όλες τις ηλικίες και θα την απολαύσουν ιδιαιτερα οι οικογένειες. 

Τα κομμάτια   που ντύνουν μουσικά  την ταινία με αγγιξαν ιδιαίτερα καθώς εντείνουν τον νοσταλγικό χαρακτήρα της ταινίας. 

Σας παραθέτω το link με όλο το soundtrack. 

https://m.imdb.com/title/tt9185206/soundtrack/


 3. The overcomer (2019)



Σε σκηνοθεσία των αδελφών Alex και Stephen Kendrick. 

Ως 3η μου πρόταση αποτελεί η υπέροχη ταινία έμπνευσης, The Overcomer ή σε ελεύθερη μετάφραση, Ο θριαμβευτής,.

Ο John και η Amy ειναι καθηγητές σε ένα χριστιανικό σχολείο σε μια μικρη επαρχιακή πόλη της Αμερικής και μεγαλώνουν τους 2 γιους τους. O John τα τελευταία χρόνια προπονεί με μεγάλη επιτυχία την ομάδα μπάσκετ του Λυκείου. Όταν η διευθύντρια του σχολείου, ζητάει από τον John να αναλάβει και την ομάδα τρεξίματος ανωμάλου δρόμου, εκείνος δυσανασχετεί ενώ αρχικά αρνείται πεισματικά την πρόταση.

Ο Θεός όμως έχει διαφορετικά, πιο μεγάλα σχέδια για εκείνον, και ενώ στη αρχή δεν μπορεί ο ίδιος να τα δει κατάματα και θεωρεί τον εαυτό του ότι αδικείται, η ζωή θα του φανερώσει το θαύμα και το μεγαλείο της. 

Η Hannah ειναι μια προβληματική περίπτωση μαθήτριας της Α'λυκειου η οποία είναι ορφανή από γονεις και λόγω κακής συμπεριφοράς δεν την δέχεται κανένα σχολείο εκτός από το χριστιανικό λύκειο της πόλης. Είναι μοναχική και παρόλο που ταλαιπωρείται από άσθμα, αποφασίζει να μπει στην ομάδα τρεξίματος καθώς είναι το κρυφό της πάθος αλλά και το ταλέντο της.

Όταν ο John ανακαλύπτει ότι στην νεοσύστατη αυτή ομάδα τρεξίματος η μόνη αθλήτρια είναι η Hannah, παραιτείται από κάθε προσπάθεια προπόνησης της.

Για ακόμα μια φορά όμως τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά για το καλό της ψυχής όλων.

Πρόκειται για μια ταινία διαμάντι που πραγματικά με συνεπήρε από όλες της άποψης καθώς η πλοκή λαμβάνει διαστάσεις πανανθρώπινες εντός ολίγων λεπτών, κάνοντας τον θεατή να συνειδητοποιεί το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και της σχέσης μας με τον πλησίον και με Τον Δημιουργο μας αλλά και την εμπιστοσύνη μας στο Πάνσοφο Έργο Του.

Σίγουρα θα συναρπάσει όλη την οικογένεια καθώς δεν αποκαλύπτει το μεγαλείο της από την αρχή.

Η μουσική που πλαισιώνει την ταινία είναι επίσης εξαιρετική, συγκινητική και εμπνευσμένη.

Θα την βρείτε εδω

https://m.youtube.com/playlist?list=PLOWDZJe5wh3htHmEh0PBSPwCBqCW3bP0F

🦋🦋🦋🦋

Ελπίζω να επιλέξετε να τις δείτε όλες και αν θέλετε πείτε μου την γνώμη σας στα σχόλια. 

Σας χαιρετώ και... Καλή θέαση 😉

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου