Did you miss something? Keep Reading

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

DIY κοσμήματα

1) Κλειδί – Κολιέ!

  

Υλικά:
Κλειδιά (vintage – παλιά σαν αυτά που απεικονίζονται στην φωτογραφία)
Αλυσίδα
Βερνίκι νυχιών



Αρχικά συγκεντρώστε κλειδιά σε ότι μέγεθος επιθυμείτε. Έπειτα χρησιμοποιήστε βερνίκι νυχιών σε διάφορες αποχρώσεις και ξεκινήστε να βάφετε διάφορα τμήματα του κλειδιού.




Αφήστε τα κλειδιά να στεγνώσουν και προσθέστε το καθένα σε μια αλυσίδα.











2) Σκουλαρίκια-κοχύλια απο πλαστικό 

 


Υλικά:
Ένα πλαστικό μπουκάλι
Χάντρες (περλέ συγκεκριμένα)
Γαντζάκια για σκουλαρίκια
Σύρμα για κοσμήματα
Βελόνα
Σουγιάς
Αναπτήρας
Ψαλίδι



 Ξεκινήστε το project κόβοντας 2 κύκλους από ένα πλαστικό μπουκάλι. Φροντίστε η διάμετρος τους να είναι περίπου 2-3 ίντσες.


 Ζεστάνετε τις άκρες με έναν αναπτήρα και δείτε πώς αυτά αμέσως και κατ’επέκταση θα σχηματίσουν κυματισμούς. Τρυπήστε στην μέση τους τώρα με μια βελόνα αφού θερμάνετε αρχικά το άκρο της βελόνας.


Περάστε σύρμα μέσα από την χάντρα σας και στρέψτε και τις δύο πλευρές μαζί. Χρησιμοποιήστε την οδοντογλυφίδα που υπάρχει στον σουγιά, τυλίγοντας το σύρμα γύρω της, έτσι ώστε να δημιουργήσετε την θηλιά που επιθυμείτε. Τέλος περάστε σε καθένα ξεχωριστά το γαντζάκι τους και είσαστε έτοιμοι!







 

3) κολιέ με φελό 


 

Θα χρειαστείτε:

Ένα ξύλο κοπής
Ένα κοφτερό μαχαίρι, τρυπάνι
Ένα κωνικό πώμα από φελλό
Σούπερ κόλλα
40 ίντσες κορδόνι από δέρμα ή σουέτ
Ένα σκουλαρίκι κουμπί
Ένα μεγάλο ανοιχτό παξιμαδι
Και ένα ζευγάρι απο μικρά κλειστά παξιμάδια
Ξεκινήστε και κόψτε το 1/3 του φελλού κατά μήκος(φωτογραφία 1). Ανοίξτε δύο τρύπες στην επάνω πλευρά του φελλού(φωτογραφία 2). Περάστε το τρυπάνι μέσα και έξω απο τον φελλό για να φύγουν τα τυχόν περίσσεια κομμάτια φελλού. Έπειτα περάστε το νήμα απο το δερμάτινο κορδόνι μέσα από την κορυφή του φελλού, τραβώντας τα άκρα έξω από το κάτω μέρος.

Περάστε το μεγάλο παξιμάδι απο το δέρμα και ανεβάστε το πρός τα πανω μέχρι να φτάσει στόν φελλό. Στην πορεία πιέστε το παξιμάδι έτσι ώστε να εφάπτεται καλά στο κάτω μέρος του φελλού προκειμένου να μην μετακινείται απο την θέση του Επιπλέον πωματίστε τις άκρες του κορδονιού συμπληρώνοντας το εσωτερικό καθενός από τα μικρά παξιμάδια με σούπερ κόλλα.Τέλος διακοσμήστε το μεγάλο κομμάτι φελλού με ένα σκουλαρίκι ή μια καρφίτσα στο κέντρο του φελλού!

Είναι τόσο εύκολο!

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρεσε η πρωτη κατασκευη θα το δοκιμασω να το φτιαξω και εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφες κατασκευές! Συγχαρητήρια στον/ στους διαχειριστή/ες του ιστολογίου για τα ενδιαφέροντα και όμορφα θέματα που παρουσιάζει/ουν. Να συνεχίσετε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή