Did you miss something? Keep Reading

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Μόνο [διά]λογος

 

Μόνο [διά]λογος

 

-"Απλά  σου ορμηνεύω μην με παρεξηγείς, για το καλό σου μην συγκρίνεις άλλο  την μοναδικότητά σου με κανέναν. Επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι αρκετός/η και η δύναμη σου είναι το ταλέντο που έχεις εσύ στον βαθμό που το έχεις. Σταμάτα να γκρινιάζεις, ναι ακούω τι λες, καταλαβαίνω, εντάξει ο άλλος έχει το ίδιο ταλέντο και είναι καλύτερος σου, ναι , ναι σύμφωνοι… έλα εντάξει σταμάτα τώρα τα κλαψουρίσματα…. μα καλά δεν βλέπεις ότι έτσι καταστρέφεις την υγεία σου, την ψυχική σου ηρεμία

Φίλτατε/η θα στο πω όσες φορές χρειαστεί, να χαίρεσαι όταν ακούς επευφησμούς για τους άλλους και όχι για εσένα, και ας σε αδίκησαν, και ας μην αναγνωρίζει κανείς απολύτως κανείς την αξία σου. Δεν σου φτάνει που στην αναγνωρίζει ο Θεός; Εξάλλου Εκείνος σου έδωσε την όποια αξία έχεις, όλα τα χαρίσματα και όλα τα τάλαντα. Στον Θεό οφείλεις τις επιτυχίες σου, εσύ Του έδωσες αξία; Τον ευχαρίστησες ποτέ; "

-"Είναι δύσκολο τι δεν καταλαβαίνεις; Μου είναι ανθρωπίνως αδύνατον να με μειώνουν να με χλευάζουν να με θεωρούν μωρό και ανάξιο ή να επαινούν μπροστά μου άλλα πρόσωπα, πιο έξυπνα, πιο όμορφα, πιο ικανά, πιο πιο πιο ενώ στη πραγματικότητα έχω και εγώ αξία που απλά δεν την βλέπουν και δεν καταλαβαίνω το γιατί!"

-" ίσως απλά δεν βλέπουν την αξία σου αυτά τα συγκεκριμένα άτομα. Έλα τώρα δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου αν δεν λάβεις την επιθυμητή αναγνωσιμότητα από αυτούς που επιθυμείς. Τι είπες; Είναι σημαντικοί για εσένα; εσύ θέλεις αυτούς να σε επαινούν;
οκ οκ , αρχικά ένα ένα…. γιατί  να θέλεις να σε επαινούν, τι θα καταφέρεις με αυτό; να τονώσεις  τον εγωισμό σου μήπως; Να  επιβεβαιώσεις την ενδόμυχη ανάγκη σου ότι είσαι εσύ καλύτερος από όλους; Καλό είναι να μην βλέπεις τη ζωή και τους γύρω σου ως ανταγωνιστές σου. Όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσεις αυτό τόσο το καλύτερο για εσένα. Ξέρεις κάτι; Πιστεύω ότι η δύναμη σου θα ήταν αυτή, αν κατάφερνες να μην συγκρίνεσαι, να μην επιθυμείς την ανωτερότητα, να συνειδητοποιείς και τη δική σου αναξιότητα, να μην θεοποιείς κανέναν άνθρωπο. Να βλέπεις την ομορφιά των συνανθρώπων σου και να χαίρεσαι ειλικρινά που ζεις ανάμεσα σε έναν όμορφο κήπο. Μα καλά, θα προτιμούσες δηλαδή να παρευρίσκεσαι ανάμεσα σε σκουπίδια ενώ εσυ να είσαι ένα πανύψηλο λαμπερό και φωτεινό ηλιοτρόπιο; Τι ζωή θα ήταν αυτή; Μάλλον στο τέλος θα κατέστρεφε το περιβάλλον και τη δική σου αβρότητα. Ενώ τώρα κοίτα πως ακτινοβολείς με την βοήθεια και των υπόλοιπων λουλουδιών που μοσχοβολούν, και όλοι μαζί παράγετε έναν άξιο κήπο, ο καθένας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του."


21 Φεβρουαρίου 2021_ Κυριακή τελώνου και φαρισαίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου