Did you miss something? Keep Reading

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

6 καλές υπενθυμίσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε




"Ο κόσμος μας όπως τον έχουμε δημιουργήσει είναι προϊόν των σκέψεών μας. Δε γίνεται να αλλάξει αν δεν αλλάξουμε τις σκέψεις μας."
Albert Einstein

1. Ότι σου συμβαίνει σε βοηθάει να αναπτυχθείς, ακόμα και αν δε φαίνεται τώρα.

Οι περιστάσεις θα σε κατευθύνουν, θα σε διορθώσουν και θα σε τελειοποιήσουν με το πέρασμα του χρόνου. Μερικές φορές θα σε ρίξουν κάτω, βίαια. Θα υπάρξουν στιγμές όπου οτιδήποτε θα μπορούσε να πάει στραβά, όντως πάει στραβά, και ίσως να αισθανθείς σαν να είσαι κολλημένος μέσα στη λάσπη. Όταν αισθάνεσαι πως θέλεις να τα παρατήσεις, να θυμάσαι ότι οι περιστάσεις μπορεί να πάνε πολύ στραβά μέχρι να αρχίσουν να βελτιώνονται. Κάποιες φορές θα πρέπει να διαβείς το χειρότερο για να φτάσεις στο καλύτερο. Και αυτό γιατί οι σημαντικότερες ευκαιρίες συχνά βρίσκονται στις δύσκολες στιγμές μας. Έτσι, όταν θα αντιμετωπίσεις τη μεγαλύτερη αντίσταση, να ξέρεις ότι θα είσαι πολύ κοντά στο μεγαλύτερο θαύμα σου. Η ζωή έχει δυσκολίες αλλα μην την αντιμετωπίζεις ως ένα τροχοπέδη. Να ξέρεις οτι όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν..ΟΛΑ...αρκει να το πιστέψεις και να μην απογοητευτείς...να μην απελπιστείς! 

2. Αυτοί που παραπονιούνται περισσότερο, πετυχαίνουν τα λιγότερα.

Είναι πάντα προτιμότερο να προσπαθείς για κάτι σπουδαίο και να αποτυγχάνεις παρά να μην κάνεις τίποτα και να πετυχαίνεις. Δεν τελείωσαν όλα αν έχεις χαθεί, έχουν τελειώσει όταν δεν κάνεις τίποτα για κάτι και παραπονιέσαι. Αν πιστεύεις σε κάτι, συνέχισε την προσπάθεια. Μην επιτρέψεις τις σκιές του παρελθόντος να σκοτεινιάσουν τις πύλες του μέλλοντος. Με το να ξοδεύεις τη μέρα σου να παραπονιέσαι για το χθές, δεν πρόκειται να κάνει το αύριο καλύτερο. Αντί γι’ αυτό, ανάλαβε δράση. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί σε βάθος χρόνου, να θυμάσαι πως η πραγματική ευτυχία αρχίζει όταν σταματήσεις να παραπονιέσαι για τα προβλήματά σου και ξεκινήσεις να είσαι ευγνώμων για όλα τα προβλήματα που δεν έχεις. Είναι δύσκολο, ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής, όμως πρέπει να θυμάσαι ότι ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει τον δικό του Σταυρό και πορεύεται στον δικό του Γολγοθά μέχρι να φτάσει και να κερδίσει την ζωή. Μην ζηλεύεις την ζωή κανενός γιατι απλούστατα δεν την ξέρεις..εσύ πιθανότατα να βλέπεις μόνο μια πτυχή της ζωή κάποιου, "την ωραία και την αξιοζήλευτη", όμως αν είναι κατι βέβαιο είναι ότι κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι μας έχουμε προβλήματα που προσπαθούμε να λύσουμε! Θυμήσου τον σοφό Σόλωνα που συμβούλεψε στον βασιλιά Κροίσο «μηδένα πρό του τέλους μακάριζε», δηλαδή, «μην καλοτυχίζεις κανέναν προτού δεις το τέλος του».
Απο την άλλη πλευρά, το να θαυμάζεις κάποιον και να τον "ζηλεύεις" , με την καλή έννοια, με στόχο να του μοιάσεις στα προτερήματα, δεν είναι κακό! Τουναντίον, συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου και σε κάνει λιγότερο ατομικιστή αφου παραδέχεσαι τα ελαττώματά σου και προσπαθείς να τα βελτιώσεις.

3. Η ευτυχία της ζωής σου εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεών σου.

Το μυαλό είναι το πεδίο της μάχης σου. Είναι το μέρος όπου συμβαίνουν οι μεγαλύτερες διαμάχες. Είναι εκεί όπου τα μισά πράγματα που νόμιζες ότι θα συμβούν, τελικά δε συνέβησαν ποτέ. Αλλά αν επιτρέψεις σε αυτές τις σκέψεις να εγκατασταθούν στο μυαλό σου, θα καταφέρουν να σου κλέψουν τη γαλήνη, τη χαρά και τελικά τη ζωή σου. Μπορεί να σε οδηγήσουν σε νευρικό κλονισμό, σε κατάθλιψη και σε ήττα. Είσαι ότι σκέφτεσαι. Δε μπορείς να αλλάξεις τίποτα εαν δεν αλλάξεις τις σκέψεις σου. Μία όμορφη μέρα ξεκινάει με μία όμορφη σκέψη. Όταν ξυπνάς, κάτσε και σκέψου τι μοναδικό προνόμιο είναι να είσαι ζωντανός και υγιής. Τη στιγμή που θα αρχίσεις να φέρεσαι στη ζωή σαν να ήταν ευλογία, σε διαβεβαιώνω ότι θα αρχίσεις να αισθάνεσαι τόσο τυχερός. Όταν σκέφτεσαι όμορφα και θετικά πράγματα και αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα σου με αισιοδοξία και ευγνωμοσύνη προς Τον Θεό, τότε μόνο όμορφα πράγματα θα σου συμβαίνουν και θα νιώθεις και εσύ ικανοποίηση και ολβιότητα. Ακόμη, πάντα να θυμάσε ότι οι άσχημες και οι κακές σκέψεις μολύνουν το μυαλό σου ...είναι σαν ιός που μεγάλώνει και τρέφεται με κακία...γιαυτό να προσπαθείς να τις αποκρούεις, να τις σταματάς έκγαιρα..πρωτου σε καταβάλλουν και οι σκέψεις γίνουν πράξεις!!!

4. Γεννήθηκες με την ικανότητα να αλλάξεις τη ζωή κάποιου.

 Να είσαι ΠΆΝΤΑ ευγενικός ακόμα και απέναντι σε άτομα που σε έχουν πληγώσει.  Να είσαι κάποιος που κάνει τη διαφορά. Με ήρεμο τρόπο μπορείς να ταρακουνήσεις τον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως ο σκοπός της ζωής δεν είναι απλά να είσαι ευτυχισμένος στη δική σου μικρή φούσκα. Είναι το να βοηθάς, να είσαι έντιμος, φιλεύσπλαχνος και ευγενικός, το να έχεις μία καλή ζωή που κάνει τη διαφορά. Προχώρα μπροστά, άσε τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκες. ΆΛΛΩΣΤΕ όπως είχε πεί και ο Γκαντυ " Γίνε ΕΣΥ οι αλλαγές που θες να δείς στον κόσμο". Με το να ζείς μεσα στην κατήφεια και στο μίσος δεν θα κερδίσεις τίποτα. Απεναντίας, αμαυρώνεις περισσότερο την ψυχή σου. Δεν αξίζει λοιπόν να θυμώνεις και να νευριάζεις. Είναι βέβαιο οτι την στιγμή που θα σε πληγώσει κάποιος με τα λόγια του ή με τους υπαινιγμούς του, εσύ θα νιώσεις την αδικία να σε πνίγει και να σου καίει τον λαιμό. Θα θέλεις πολύ να του ανταποδώσεις την κακία με κακια, όμως αυτό θα σου προσφέρει μόνο προσωρινή ανακούφιση....η πληγή θα εμμένει ανοιχτή και δύσκολα θα κλείσει. Γι'αυτό, η μόνη και σίγουρη λύση είναι να παραμείνεις εσύ στωικός, ευγενικός και καλόκαρδος και είναι βέβαιο ότι στη ζωή σου θα σου ανταποδοθεί αυτή η καλοσύνη με κάποιο τρόπο....

5. Μπορείς να βοηθήσεις καλύτερα τους άλλους με το να δώσεις στον ευατό σου αυτό που χρειάζεται.

 Οι ανάγκες σου αξίζουν περισσότερο απ’ ότι φαντάζεσαι. Μη τις αγνοείς. Κάποιες φορές θα πρέπει να κάνεις ακριβώς αυτό που είναι καλύτερο για σένα και τη ζωή σου, όχι μόνο αυτό που φαίνεται να είναι το καλύτερο για τους άλλους. Υπάρχουν στιγμές που συλλογίζεσαι ότι δεν αξίζεις κάτι καλό και αμφιβάλεις για τον ευατό σου. Όμως μην αφήσεις τις ανασφάλειες σου να σε κυριεύσουν και να σε εξουσιάζουν. Σήμερα, κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και πες: “Σ’ αγαπάω και από δω και στο εξής θα συμπεριφέρομαι αντίστοιχα.” Διότι η αλήθεια είναι πως όταν εξασκούμε την αγάπη και την εκτίμηση προς τον εαυτό μας, του δίνουμε την ευκαιρία να είναι χαρούμενος και εκπέμπουμε τον αντίστοιχο σεβασμό και την ανάλογη συμπεριφορά που απαιτούμε απο τους άλλουςνα έχουν προς εμάς. Και όταν είμαστε χαρούμενοι, γινόμαστε καλύτεροι φίλοι, καλύτερα μέλη της οικογένειας, καλύτεροι πολίτες και γενικά είμαστε πιο θετικοί σε οτιδήποτε.

6. Κάθε άνθρωπο που γνωρίζεις, εξυπηρετεί ένα σκοπό.

Συναντάμε μη-συνηθισμένους ανθρώπους στη διάρκεια της ζωής μας. Κάποια άτομα τα συμπαθουμε κάποια άλλα όχι. Εάν τους δώσεις την ευκαιρία, όλοι έχουν κάτι αξιόλογο να σου προσφέρουν. Ίσως να μην είναι αυτό που περίμενες ή επιθυμούσες, αλλά η παρουσία τους είναι σημαντική. Κάποιοι άνθρωποι να σε τεστάρουν, κάποιοι θα σε διδάξουν και κάποιοι θα αποκαλύψουν τον καλύτερό σου εαυτό. Γι’ αυτό να είσαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους στη ζωή σου. Ναι για ΟΛΟΥΣ! Μπορεί να είναι δύσκολο κάποιες στιγμές, αλλά κάνε ότι καλύτερο μπορείς να είσαι ευγνώμων ακόμα και για τον αγενή ή δύστροπο άνθρωπο. Είναι πολύ καλές υπενθυμίσεις για το πως ΔΕΝ θα πρέπει να είσαι. Με άλλα λόγια οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν ως παράδειγμα προς αποφυγή για σένα...σε διδάδκουν πώς να μην γίνεις!!!


Η σειρά σου:

Τι άλλο θα πρόσθετες στη λίστα; Ποιά υπενθύμιση προσπαθείς να κρατήσεις στο μυαλό σου που θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις την πορεία σου; Μοιράσου τις σκέψεις και τις ιδέες σου αφήνοντας κάποιο σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου