Did you miss something? Keep Reading

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Η συνταγή της ολβιότητας

Η ευτυχία είναι επιλογή.

Κάθε στιγμή της ημέρας, κάνεις μία επιλογή, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι. Είναι το αποτέλεσμα της στάσης σου απέναντι στη ζωή. Και όποια και να είναι αυτή – θετική ή αρνητική – επηρεάζει όλα τα γεγονότα, τους ανθρώπους, τις σχέσεις και γενικά με ότι ασχολείσαι στη ζωή σου.
Έτσι, αν ζεις μία πολύπλοκη ζωή με τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνεις και καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου, είναι δικό σου λάθος.
Εάν έχεις όλα αυτά που ήθελες και είσαι ευγνώμων για αυτό κάθε μέρα, τότε πάλι εσύ έχεις την ευθύνη.
Εάν περιτριγυρίζεσαι από αρνητικούς ανθρώπους, έχεις μία δουλειά που μισείς και δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια εξαιτίας των σκέψεων που ξεπετάγονται στο κεφάλι σου, εσύ είσαι υπεύθυνος γι’ αυτό και κανένας άλλος.
Εάν κάνεις αυτό που αγαπάς, δουλεύεις σκληρά αλλά μπορείς να βρεις χρόνο για σένα και για αυτούς που αγαπάς,σε κάποιο βαθμό είναι εξαιτίας κάποιων επιλογών που έχεις κάνει.
Αλλά υπάρχουν και καλά νέα. Όποια και αν είναι η κατάστασή σου, μπορείς να την αλλάξεις.
Η ευτυχία είναι απόλυτα εφικτή κάθε στιγμή, είναι δωρεάν, δεν εξαρτάται από ηλικία, εμφάνιση, καριέρα ή εισόδημα. Όλοι την αξίζουν και δε χρειάζεται να τη βρεις, να τη φτάσεις, να τη δημιουργήσεις ή οτιδήποτε άλλο απαιτεί προσπάθεια.
Αυτή είναι η συνταγή της ευτυχίας:

Συγχώρεση + Αποδοχή + Ευγνωμοσύνη

Ονόμασε τα δεξιότητες, διαδικασίες, προσόντα, στόχοι ή αρετές. Η αλήθεια είναι πως δε χρειάζεται να οριστούν. Αυτά είναι τρία από τα καλύτερα συστατικά που χρειάζεσαι στη ζωή σου – συγχώρεσε αυτό που ήταν και αυτό που θα έρθει, αποδέξου αυτό που είναι, και εκτίμησέ το.
Ας συζητήσουμε όμως κάθε συστατικό της συνταγής ξεχωριστά.

Συγχώρεση

Η συγχώρεση μας κάνει να νιώθουμε τόσο ελεύθεροι ώστε αισθανόμαστε πως ζούμε για πρώτη φορά.
Το πρόβλημα είναι ότι προσκολλούμαστε σε πάρα πολλά πράγματα όπως  επώδυνες αναμνήσεις, υλικά αντικείμενα που μας θυμίζουν κάτι κλπ. Σπαταλούμε επίσης πολύ χρόνο σκεπτόμενοι το μέλλον, φοβούμενοι τι μπορεί να πάει στραβά και προσπαθούμε να το αλλάξουμε με το να πάρουμε τον έλεγχο και να προγραμματίσουμε. Και όταν τελικά τα πράγματα προκύπτουν διαφορετικά, καταλήγουμε απογοητευμένοι και συντετριμμένοι.
Κουβαλάμε τόσο πολύ υλικό στα κεφάλια μας που δε μπορούμε να προχωρήσουμε, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή και να είμαστε χαρούμενοι.
Αλλά αν συγχωρέσουμε και αφήσουμε τα πράγματα να είναι όπως είναι, θα είμαστε ελεύθεροι, γαλήνιοι και θα μπορέσουμε να ζήσουμε το παρών χωρίς να το συγκρίνουμε με προηγούμενες καταστάσεις, ούτε να προσδοκούμε να εξελιχθεί σε κάποια κατάσταση, αλλά ούτε να υπεραναλύουμε και να ανησυχούμε για το επόμενο βήμα.
Να πως πρέπει να ζούμε για να είμαστε ευτυχισμένοι – να το αισθανόμαστε με όλο μας το είναι, να το εκτιμούμε και να το απολαμβάνουμε και μετά, αμέσως, να το αφήνουμε να φύγει ώστε να αφήσουμε ελεύθερο χώρο σε αυτό που έρχεται.

Αποδοχή

Το να αποδέχεσαι σημαίνει ότι είσαι εντάξει με πράγματα, ανθρώπους, γεγονότα και τον εαυτό σου. Δε σημαίνει ότι παρατάς την προσπάθεια να επιτύχεις αυτό που θέλεις. Σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι τη φυσική ροή και δεν την παρεμποδίζεις.
Δείχνει ότι τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και δεν έχεις εμμονή με το να ελέγχεις τα πράγματα και να τα αλλάζεις. Σου επιτρέπει να βαδίζεις τη ζωή σου με απλότητα, να είσαι χαρούμενος και ικανοποιημένος.
Πρέπει να καταλάβεις πως οτιδήποτε συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο για αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Μετά κάτι άλλο μπορεί να συμβεί. Και θα είσαι εντάξει με αυτό γιατί έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Θα πρέπει να εμπιστευτείς και να πιστέψεις. " ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ".
Μόνο τότε θα απελευθερωθείς από την ανησυχία, την ανάγκη πως κάθε στιγμή πρέπει να κάνεις κάτι, τη δυσαρέσκεια και το άγχος.

Ευγνωμοσύνη

Αυτό είναι άλλο ένα συστατικό που θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο άτομο.
Εστίασε στα θετικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου, να είσαι αισιόδοξος για αυτά που θα έρθουν, να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις (ακόμα και τα άσχημα πράγματα δες τα ως μαθήματα και εμπειρίες) κάθε μέρα, να τα εκτιμάς, να τα φροντίζεις, να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη και την αγάπη σου.
Τότε θα αρχίσεις να βλέπεις όλη την αφθονία μέσα στην οποία ζεις. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο όμορφα και πολύτιμα για σένα. Θα δεις τους ανθρώπους που αγαπάς σαν ανεκτίμητα δώρα και θα αισθανθείς τόσο ευλογημένος.
 Θα σου επιτρέψει να ζήσεις τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν χωρίς να αλλάξεις τίποτα στον περιβάλλον σου.
Να πως επιλέγεις την ευτυχία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου