Did you miss something? Keep Reading

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μοναδικοί προορισμοί που μπορείτε να «επισκεφτείτε» από τον καναπέ σας




Ο πλανήτης μας διαθέτει τοπία απίστευτης ομορφιάς σε κάθε γωνιά του, που θα άξιζαν να τα επισκεφτούμε έστω για μια φορά στη ζωή μας. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλα όσα θα ήθελαν, καθώς δεν διαθέτουν ούτε το χρόνο, αλλά ούτε και τα χρήματα.
Η σύγχρονη τεχνολογία, ωστόσο, βρίσκεται στο πλευρό μας και μπορεί να μας δώσει μια μικρή αίσθηση από διάφορα τοπία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με μερικά μόνο «κλικ» μπορούμε να επισκεφτούμε εικονικά τοποθεσίες και αξιοθέατα που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας.
Παρακάτω θα δείτε ενδεικτικούς προορισμούς που μπορείτε να «φτάσετε» από την καρέκλα ή τον καναπέ σας, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή!

Το ιστορικό κέντρο της Πράγας
Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι μια από τις παλιότερες και ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Κάθε χρόνο πάνω από 4 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται την Πράγα προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αξιοθέατα που έχει να δείξει η πόλη. Πολλά από αυτά μάλιστα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης: από την Γέφυρα του Καρόλου μέχρι το Κάστρο της Πράγας και το αρχαιότερο αστρονομικό ρολόι που λειτουργεί μέχρι και σήμερα και είναι τοποθετημένο στο δημαρχείο της παλιάς πόλης.


Οι ουρανοξύστες του Τόκιο
Το Τόκιο είναι διάσημο για την υπέρ-μοντέρνα αρχιτεκτονική του. Όντας μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες μητροπόλεις του κόσμου, πλήθος ουρανοξυστών ξεπροβάλλουν εδώ κι εκεί, ώστε να στεγάσουν τα 38 εκατ. κατοίκους.
Για δεκαετίες, το ρεκόρ ψηλότερου κτιρίου κατείχε ο Πύργος του Τόκιο, ύψους 333 μέτρων. Από το 2012 τα σκήπτρα ανήκουν όμως στον Tokyo Skytre, ύψους 634 μέτρων. Το θεόρατο κτίριο χρησιμοποιείται κυρίως σαν πύργος επικοινωνιών. Ταυτόχρονα, ωστόσο, προσφέρει μια εκπληκτική θέα της ιαπωνικής πρωτεύουσας. 

Καταρράκτες του Νιαγάρα
Ένα απο τα πιο σαγηνευτικά αξιοθέατα του κόσμου είναι οι καταρράκτες του Νιαγάρα! Αποτελούν πραγματικά θαύμα της φύσης και απο προσωπική επίσκεψη σε αυτό το μέρος σας διαβεβαιώ οτι όταν θα τους επισκευθείτε θα μείνεται άναυδοι...
Τρεις ξεχωριστοί καταρράκτες στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά συνθέτουν τους Καταρράκτες του Νιαγάρα, ένα μοναδικό θέαμα φυσικής ομορφιάς που επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 12 εκατ. άνθρωποι. Κάθε δευτερόλεπτο 3.160 τόνοι νερού πέφτουν με ορμή, με το 90% εξ αυτών να αφορά στον καταρράκτη Horseshoe που βρίσκεται στην πλευρά του Καναδά.

Ανταρκτική

Η Ανταρκτική είναι εξαιρετικά απομονωμένη, κάτι που σημαίνει ότι λίγοι άνθρωποι θα την επισκεφτούν κάποια φορά μέσα στη ζωή τους. Στην παγωμένη ήπειρο υπάρχουν μόνιμες ερευνητικές βάσεις οι οποίες φιλοξενούν τους χειμερινούς μήνες περίπου 1.100 ανθρώπους και 4.400 τους θερινούς. Παράλληλα, η Ανταρκτική είναι το σπίτι εκατομμυρίων πιγκουίνων. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να μπορούσατε να δείτε τα αξιαγάπητα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον κι όχι μέσα σε κλουβιά ζωολογικών κήπων;

Κοραλλιογενείς ύφαλοι

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι συχνά αποκαλούνται και «τα δάση των ωκεανών», καθώς αποτελούν σπίτι για το 25% των θαλασσίων ειδών, φιλοξενώντας μια εντυπωσιακή βιοποικιλότητα. Κοραλλιογενείς ύφαλοι μπορούν να βρεθούν σε τροπικά και υποτροπικά νερά, ενώ ο μεγαλύτερος εξ αυτών, ο γνωστός «Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος» χρειάστηκε 20.000 χρόνια μέχρι να πάρει τη σημερινή του μορφή.
Εντυπωσιακοί είναι ακόμη οι χρωματισμοί στους υφάλους, ο κύριος λόγος που τους καθιστά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αν και η ανθρώπινη παρουσία προκαλεί καταστροφές.

Η παγωμένη λίμνη Jokulsarlon στην Ισλανδία

Σε μικρή απόσταση από το μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης, τον Vatnajokull της Ισλανδίας, δεσπόζει μια πανέμορφη λίμνη, η Jokulsarlon, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της παγωμένης χώρας. Το θαύμα αυτό της φύσης, έχει αποτελέσει σκηνικό για αρκετές ταινίες, όπως το «Batman Begins» και το «Die Another Day».
Παράλληλα, η λίμνη Jokulsarlon, αποτελεί υπενθύμιση και για ένα πρόβλημα: την κλιματική αλλαγή. Κι αυτό γιατί, η λίμνη δημιουργήθηκε στα μέσα του '30, όταν ο παγετώνας Breidamerkurjokull άρχισε να λιώνει και κομμάτια πάγου να αποκολλώνται από αυτόν. Από τότε, ο «λαβωμένος» παγετώνας εφοδιάζει συνέχεια τη λίμνη με πάγο. Καθώς αυτός λιώνει, η λίμνη μεγαλώνει.



Οι μοναδικοί προορισμοί όμως δεν τελειώνουν εδώ.... είναι άμετροι και μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε.....

Ο πλανήτης μας είναι το πιο ωραίο έργο τέχνης γιαυτο πρέπει να τον προστατεύουμε....!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου