Did you miss something? Keep Reading

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Cupcakes λεμόνι με frosting λεμονιού

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
150 γρ. σπορέλαιο
270 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. Αλλατίνη
½ κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
180 γρ. καστανή ζάχαρη
Για την επικάλυψη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. λιμοντσέλο
100 γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. βούτυρο
110 γρ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μάφιν
Σε ένα μπολ βάζουμε σπορέλαιο, ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, ξύσμα από 2 λεμόνια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ενσωματώνουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τις θήκες των muffin. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25'.
Για το φρόστινγκ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού, καστανή ζάχαρη και βράζουμε. Μόλις αφρίσει το σιρόπι, ρίχνουμε το λιμοντσέλο και το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε βούτυρο και άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα μέσα στο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το frosting μέσα σε ένα κορνέ και διακοσμούμε τα muffin.

1 σχόλιο: